Евертън загуби с 0:1 от Уест Хям в двубой от 17-ия кръг на английската Висша лига, първи за 2021 година в топ първенствата на Европа.

"Карамелите" и "чуковете" не впечатлиха с нищо особено през първата част и отправиха едва един точен удар, дело на Бернард в  45-ата минута. Феновете пред телевизионните екрани трябваше да чакат до 60-ата минута, за да видят нещо по-запомнящо се, а двата тима създадоха две опасности в рамките на минути.

Аарън Кресуел от Уест Хям можеше да вкара първия гол в Англия за 2021 година в 62-ата минута, но страхотна намеса на Пикфорд запази двете нули на таблото. Две минути по-късно Шеймъс Коулман от домакините стреля от движение, но стражът на "чуковете" също се справи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Пет минути преди края Уест Хям нанесе своя удар и Томаш Соучек се разписа за 1:0, възползвайки се от рикошет и отблизо насочи топката в мрежата.

Попадението се оказа единствено в мача, а мениджърът на гостите Дейвид Мойс записа победа над бившия си тим, прекъсвайки серия от четири мача без успех.

Евертън пък нямаше загуба от пет срещи в първенството и пропусна възможността да се доближи до първото място в таблицата, оставайки извън топ 3. Уест Хям е десети с 26 точки и е на седем зад лидера Ливърпул.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА