Последният в класирането на Висшата лига Уест Бромич уволни Алан Пардю от мениджърския пост след серия от осем поредни загуби в първенството. Заедно с него си тръгва и асистентът му Джон Карвър.

56-годишният специалист беше назначен начело на „дроздовете“ на 29 ноември, след като Тони Пюлис беше освободен след поредни мача без победа.

Поражението с 1:2 от Бърнли в събота означава, че Пардю оставя Уест Бромич на десет точки от зоната на спасението във Висшата лига. Временно начело на отбора застава Дарън Муур. Бившият национал на Ямайка до момента беше част от треньорския щаб на тима.

Пардю беше шестият различен мениджър начело на клуба от „Дъ Хоутърнс“ от 2011 година насам. Под негово ръководство „дроздовете“ записаха една победа за 18 мача и спечелиха само от осем от 54 възможни точки.

Уволнението на мениджъра идва само шест седмици, след като клубът се раздели с президента Джон Уилямс и изпълнителния директор Мартин Гуудман.

Алан Пардю през кариерата и бил начело на Кристъл Палас, Рединг, Уест Хям, Чарлтън, Саутхемптън и Нюкасъл. За 18-годишната си треньорска кариера той има два загубени финала за ФА Къп. През 2012-а беше обявен за мениджър на годината, след като Нюкасъл завърши на пето място във Висшата лига.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА