Полузащитникът на националния ни отбор и Лийдс Илия Груев даде интервю за авторитетното издание The Athletic, в което говори и за загубения плейоф за влизане във Висшата лига от Саутхемптън с 0:1 на „Уембли“. 

„Първите две седмици след финала болеше. След такъв мач не искаш да мислиш много за футбол, затова се опитваш да правиш нещо друго. След това, на третата или четвъртата седмица, започваш да работиш усилено и искаш да се върнеш, за да видиш съотборниците си, да играеш футбол и искаш да започнеш отново. Искам да направя нещо, да се покажа и да постигна нещо с Лийдс", коментира 24-годишният халф.

"Срещнахме се в деня след финала, беше опустошително и трудно. Треньорът каза, че е лошо усещането, но това е футболът и трябва да се поучим от него. Той ни каза да се приберем, да правим каквото искаме, но когато се върнем за предсезонната подготовка, започваме отново и трябва да забравим случилото се. Започнахме с нова енергия и това е хубавото на футбола, можеш да промениш нещата много бързо и да забравиш за тях, защото футболът е ежедневие. Когато колективът е заедно, няма значение дали си спечелил промоцията, тези неща помагат да растем заедно", продължи Илия Груев.

"Трябва да сме реалисти. В началото отборът играеше добре, Итън Ампаду се представяше добре на моята позиция. Треньорът беше много открит с мен, говорихме и ме помоли да бъда търпелив. Каза ми, че когато дойде шансът ми, трябва да съм готов да покажа какво мога. Футболът понякога е такъв, трябва да имаш търпение и е важно през тези седмици или месеци да работиш здраво", подчерта халфът. 

"Знам точно какво трябва да правя на моята позиция. Хубаво е, защото трябва да поемаш отговорност на този пост, трябва да говориш много и да помагаш на съотборниците си да се организират. Много ми отива. Баща ми беше по-офанзивен играч. Той често се шегува, че е бил много по-опасен пред вратата от мен. Той имаше много голямо влияние. Говоря с него почти всеки ден, не само за футбол, но и за живота и други неща. Той гледа колкото може повече мачове и след това ги обсъждаме. Винаги е хубаво да има човек, който може да ти помогне с малките неща. Той не е твърд с мен – когато имам лош ден, той е честен, което ми помага. Няма да ми каже, че съм играл добре, когато съм бил зле", обясни още Илия Груев-младши.

"Не очаквам да бъде като миналата година с четирите отбора, които имаха толкова много точки. Очаквам трудни мачове, няма да е лесно отново. Като отбор искаме да се подобрим, за да покажем, че сме дори по-добри от миналия сезон. Това е целта за сезона. Просто е - работите усилено всеки ден, имате една цел, един фокус. Ние знаем какво трябва да направим", добави българският национал.