Мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира въпрос за евентуално преминаване на Кристиано Роналдо от градския съперник Юнайтед при "гражданите".

"Обикновено не говоря за играчи на други клубове. Сигурен съм, че Роналдо е щастлив в Юнайтед. Ние отбелязахме много голове миналия сезон без нападател, защото Агуеро беше контузен. Вероятно в бъдеще ще привлечем типичен играч на този пост, но кой знае, предстои да видим“, отговори испанецът на въпрос дали португалецът е близо до Сити по време на пресконференцията преди дербито с "червените дяволи" утре от 14:15 часа българско време.

"Аз някак не усещам атмосферата. Събуждам се сутрин и директно отивам в балона на нашия клуб. Там съм обикновено 12 или 14 часа, след това си отивам вкъщи. Не ходя в ресторанти или барове. Мога да си представя колко е важен мачът за двата отбора, но трябва да съм хладнокръвен, за да съм наясно какво трябва да направим и да сме на най-доброто си ниво. Изиграхме някои добри мачове срещу тях", заяви Гуардиола за дербито на "Олд Трафорд".

"В последните 10 мача във Висшата лига имахме два лоши резултата - срещу Саутхемптън и Кристъл Палас. В другите мачове играхме добре, така мисля. Първият мач през кампанията срещу Тотнъм ни липсваха осем или девет играчи. Дори и да сме в победна серия, винаги можем да се подобряваме и да прогресирам, опитваме винаги да вървим напред", завърши испанският специалист.