Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори на пресконференцията преди утрешното голямо дерби с Ливърпул. Спорът за първото място във Висшата лига е от 14:30 часа на "Етихад". Сити е лидер към момента с 28 точки, а Ливърпул има 27 т.

52-годишният Гуардиола не пропусна да похвали тима на Юрген Клоп и самия него. "Вече осем години играя срещу Ливърпул. Те не са същият отбор като в началото. Но винаги са били най-добрите ни съперници... Ливърпул е топ клуб, топ отбор, очаквам този мач с нетърпение", каза Гуардиола.

Ударно завръщане: Три супердуела в европейския футбол с топ коефициенти от efbet

"Не бих казал, че съперничеството ни с Ливърпул е като това между Барселона и Реал, различно е. И двата отбора заслужаваме най-големи комплименти. Клоп ме прави по-добър мениджър чрез своите отбори. Преливането, пространството, което създават отзад, Дарвин Нунес, Мохамед Салах, те имат фантастичен отбор", похвали съперника Пеп Гуардиола.

Мениджърът на Сити говори и за състоянието на голямата звезда Ерлинг Холанд. "Тренираше с болки в четвъртък, но се надявам да бъде готов за мача", добави Гуардиола.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!