Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с похвали колегата си начело на Ливърпул Юрген Клоп преди дербито между двата тима тази вечер от 19:30 часа българско време на „Анфийлд”. Според испанския специалист мърсисайдци са отборът с най-добър атакуващ стил на игра в Англия.

"Може би това е най-добрият мениджър в света, който създава отбори, които атакуват с четиримата защитници, а неговите отбори играят с топка и без топка с една и съща интензивност. Аз харесвам много начина, по който играят, защото за 3 или 4 секунди те могат да направят атака. А не е лесно да се направи. Аз мисля, че няма друг отбор в света, който да атакува така за толкова кратко време с толкова футболисти. Когато говорим за този футбол, аз му казвам "хеви метъл" и тогава разбираш напълно колко е агресивен. За феновете е наистина много добре", сподели Гуардиола.

"Когато играеш една седмица без европейски мач, е лесно. Но като имаш три мача в рамките на една седмица, е доста по-трудно. Клоп е голям мотиватор, така че отборът му ще бъде подготвен със сигурност", допълни бившият наставник на Барселона и Байерн.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА