Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е един от най-добрите футболни треньори в света, но пък вероятно е един от най-лошите шофьори. За 3,5 години при „гражданите“ 48-годишният испанец е потрошил коли на стойност почти половин милион паунда.

Според в. „Сън“, откакто е застанал начело на Манчестър Сити, Гуардиола е сменил четири автомобила. Всички коли са претърпели различни инциденти и все по вина на бившия треньор на Барселона и Байерн.

До момента Пеп Гуардиола е потрошил черен „Мерцедес GLE” за 80 000 пандуа, „Рейндж Роувър“ за 150 000 паунда, сребристо „Бентли GTX700” за 200 000 и „Мини Купър“ за 30 000 паунда.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Повредите, нанесени от мениджър на Манчестър Сити, са най-различни. Те варират от различни удари до сипването на бензин в дизеловия джип „Рейндж Роувър“. Най-честите жертви на шофьорските неволи на испанския специалист са страничните му огледала.

Репутацията на Пеп Гуардиола на слаб шофьор се носи още от дните, когато беше треньор на Барселона. Англия обаче създава допълнителни трудности на испанеца, който трудно измъква колите се невредими от тесните улички на Манчестър.

Трябва да се отбележи, че в първите няколко седмици на престоя си при „гражданите“ Гуардиола делеше един автомобил с няколко служителя на клуба. Това беше електромобил „Нисан Лийф“, който струва 28 000 паунда.