Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола ще поеме Манчестър Сити от юли, но още от сега притиска босовете на „гражданите”. 45-годишният испански специалист е поставил краен срок за осъществяването на всички трансфери – до началото на европейското първенство във Франция на 10 юни, съобщават британските медии.

Това означава, че добрият приятел на Гуардиола и спортен директор на Сити Чики Бегиристайн ще има доста работа и още от сега трябва да запретне ръкави, за да изпълни зададените срокове. 51-годишният директор вече имал среща с мениджърите на Илкай Гюндоган от Борусия (Дортмунд), но въпреки това халфът все още не е дал твърд отговор дали иска да напусне вестфалци.

Пол Погба от Ювентус и Иско от Реал (Мадрид) са други двама от големия списък на Гуардиола със 17 имена, от които босовете на Сити трябва да напазаруват и да подсилят състава за следващия сезон. Погба, чийто договор с „бианконерите” е до лятото на 2019 година, няма да излезе по-евтино от 100 милиона евро на „гражданите”, а заплатата му би могла да достигне 380 000 евро на месец.

Гуардиола искал подсилване на състава във всяка линия, като единствено за поста на централния нападател нямал притеснения, тъй като разполага със Серхио Агуеро, Вилфред Бони и нигерийския талант Ихеаначо.

Голям проблем пред Гуардиола за подготовката на тима може да е сгъстения график след финала на Европейското на 10 юли. Време за почивка на повечето от националите, които ще играят за страните си във франция почти няма, тъй като на 28 юли е планувана контрола между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед в Пекин, а на 13 август е стартът на новия сезон в английската Висша лига. От 16 август започват плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. В момента „гражданите” са четвърти във Висшата лига след Лестър, Тотнъм и Арсенал и ако завършат на тази позиция, ще играят в плейофната фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Ако Сити остане пети, ще пропусне плейофите в Шампионската лига и ще играе в Лига Европа.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!