Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разкри, че няма да е треньор на 71 години, а ще се пенсионира много преди това. Испанският специалист направи паралел със 71-годишния Рой Ходжсън, който е начело на Кристъл Палас и е най-възрастният мениджър във Висшата лига.

"Не виждам себе си като треньор на 71 години. Повярвайте ми, няма шанс. Ще се пенсионирам много преди това. Искам обаче да се насладя на още няколко години в тази професия. Обичам работата си, но мисля, че тя изисква специална енергия. На 71 години едва ли ще разполагам с такава енергия. Ще дойдат нови поколения и идеи. Ще гледам футбол до последния ден от живота си, защото ми харесва, но ще спра доста преди това", убеден е Гуардиола.

"Очакваме, че Ливърпул ще печели до края на шампионата и ние сме длъжни да си вземем останалите срещи. В последните два-три месеца играем с великолепен характер, имаме 183 точки за два сезона, а ни остават още 5 мача. Това е невероятна цифра, която показва колко сме силни", коментира испанецът шансовете на „гражданите“ за титлата.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019