Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не разкри тактиката си за дербито с Ливърпул на "Анфийлд" в неделя от 18:30 часа българско време, но направи намек, че „гражданите“ ще изглеждат по-дефанзивно от обичайното.

„Мисля, че не може битката за титлата да свърши през ноември. Мисля, че има още много мачове. Искам да се борим до края, не само в неделя, но и във всички срещи, които ни предстоят. Разбира се, при загуба ще стане по-трудно. Ливърпул загуби само един мач през миналия сезон, а през този все още нямат поражения във Висшата лига, така че не може да се очаква, че ще загубят много двубои", сподели Гуардиола преди дербито във Висшата лига.

"Той го направи в Дортмунд, а сега и тук. Лесно е да се види колко голяма е ролята му. Когато той пое Ливърпул, отборът не беше реален претендент за титлата. А той го направи такъв. За три или четири години той създаде нещо, което е изключително за наблюдаване. В момента Ливърпул е един от най-трудните съперници в Европа“, похвали испанецът германския си колега начело на мърсисайдци.

"С Байерн бяхме малко по-дефанзивни, когато гостувахме на Дортмунд, и печелехме. На "Анфийлд" през миналия сезон не беше така. Опитвахме се да играем както винаги. Може би не искахме двубоят да бъде много двуостър, защото Ливърпул може да бъде неудържим. Играеш срещу шампиона на Европа - понякога трябва да се адаптираш. Не знам още как ще изглеждаме в неделя", коментира Гуардиола за тактиката на Манчестър Сити.