Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви след домакинската загуба с 2:3 от градския съперник Манчестър Юнайтед, че „червените дяволи” са имали специален ден, в който са показали своя непримирим дух.

„Специален ден за Манчестър Юнайтед. Направихме всичко през първото полувреме, но за 10-15 минути след това допуснахме голове. Нивото на мача бе много добро. Почти бяхме победили. Играхме с кураж и създадохме много положения. Имаше някои ситуации за дузпа, но ние трябва да подобряваме своето представяне. Казаха ми, че има дузпи, но не видях ситуациите. Не бяхме достатъчно добри в края”, призна Гуардиола след мача.

„Манчестър Юнайтед намери тяхната игра. Демонстрираха непримирим дух. Не смятам, че играхме слабо и лошо. Не трябва да се съди само по резултата, а по начина на игра. Ние сме професионалисти и ще се опитаме да се вдигнем срещу Ливърпул”, допълни испанският специалист с поглед към реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига. "Гражданите" имат да наваксват три чисти гола срещу мърсисайдци.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА