Дъщерята на Оле Гунар Солскяер - Карна, също се раздели с Манчестър Юнайтед. 19-годишната футболистка се завръща в родината си Норвегия и ще играе за Фортуна.

Нападателката спечели доста трофеи в школата на "червените дяволи". Карна обаче така и не записа минути в шампионата, след като дебютира срещу Бриджуотър във ФА Къп.

През настоящия сезон дъщерята на Солскяер реализира 15 гола в 21 мача при девойките, а родителите ѝ присъстваха на всички двубои.

"Решението да я пусна в игра за ФА Къп не беше жест към Оле. Карна си заслужи шанса, поздравявам я. Иска да последва стъпките на баща си, но и сама да стигне до славата", коментира треньорът на дамския тим на Манчестър Юнайтед Марк Скинър.

Оле Гунар Солскяер е легенда на "червените дяволи" с шест титли от Висшата лига и триумф в Шампионската лига като играч. През 2018 г. той стана мениджър на тима и се задържа на поста две години и половина. В последните месеци Солскяер-старши отхвърли редица оферти. Той изведе "червените дяволи" до второ и трето място в шампионата, както и финал в Лига Европа през миналата година, загубен от Виляреал с дузпи.