Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 при визитата си на Уест Бромич в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига и продължава похода си мъм челните позиции във временното класиране. Това бе четвърти пореден успех за „червените дяволи” във всички турнир и трета поредна победа само за първенство. Йонас Олсон от домакините записва своя мач №200 в елита.

Срещата на „Дъ Хаутърнс” започна много добре за гостите, които поведоха рано с гол на шведския си голмайстор Златан Ибрахимович (5). Нападателят засече топката с глава след центриране на Джеси Лингард.

В 24-ата минута удар на Уейн Рууни бе избит в напречната греда от вратаря на домакините Бен Фостър. Така английският национал отново се размина с гола, с който може да изравни рекорда на сър Боби Чарлтън за най-резултатен футболист в историята на Манчестър Юнайтед. До почивката Лингард пропусна още една добра възможност за гостите.

През втората част Златен Ибраимович (56) удвои преднината на гостите. Шведът получи топката от Рууни на границата на наказателното поле, премина между двама бранители и шутира. Получи се рикошет в крака на Доусън и топката промени траекторията си, за да влезе във вратата. Това бе 11-и гол на Ибрахимович във Висшата лига и десети в последните му девет мача във всички турнири. Шведът има общо 16 гола за „червените дяволи” във всички надпревари.

В 64-ата минута Рондон удари аржентинеца Рохо след провокация, но се размина с получаването само на жълт картон. До края на мача домакините се опитаха да върнат поне едно попадение, но така и не успяха да преодолеят отбраната на Юнайтед.

След победата си Манчестър Юнайтед остава шести с 30 точки, но се изравни по този показател с петия Тотнъм, който е с мач по-малко. „Червените дяволи” са на 3 точки зад градския съперник Манчестър Сити и на 4 зад Арсенал. „Гражданите” и „топчиите” имат мач помежду си утре на „Етихад” от 18:00 часа българско време. Вторият Ливърпул също е на 4 точки пред Юнайтед, а лидерът Челси е с аванс от 13 точки. Уест Бромич заема седна позиция с 23 точки.   

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА