Челси победи с категоричното 5:0 Хъдърсфийлд в среща от 25-ия кръг на Висшата лига. Героят за "сините" днес бе новото попълнение Гонсало Игуаин, който отбеляза две попадения в 16-ата и 69-ата минута. Освен аржентинеца, в мача се разписа на два пъти и Еден Азар, а последният гол бе дело на Давид Луис в 86-ата минута. 

По този начин лондончани се отърсиха от шока в предишния кръг срещу Борнемут, където паднаха с катастрофалното 0:4.

Иначе в двубоя Челси бе повече от категоричен от самото началото. "Сините" взеха ранно надмощие, което доведе до гол на новото попълнение Игуаин. Аржентинецът бе изведен хубаво в наказателното поле и не сгреши. 

Добрата игра на лондончани им позволи да изпълнят дузпа, а от нея се възползва Еден Азар в края на полувремето, правейки 2:0.

През втората част отново домакините бяха по-активният отбор, като в рамките на 3 минути решиха крайния изход от двубоя. 

Първо Еден Азар се възползва от страхотен пас и направи резултата класически в 66-ата минута, а само 3 по-късно "сините" водеха с 4:0. Това се случи благодарение на гол на Гонсало Игуаин, който отбеляза от около 20 метра брилянтно.

В края на срещата пък Давид Луис оформи крайното 5:0 след пас на Уилиан. 

По този начин Челси събра 50 точки и се завърна на четвъртото място, като е с 3 повече от петия Арсенал, който обаче има среща пасив. Хъдърсфийлд от своя страна е последен с едва 11 пункта след 25 кръга.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019