Лийдс претърпя поражение с 1:2 при визитата на Престън Норт Енд в среща от 24-ия кръг на второто ниво в английския футбол - Чемпиъншип. Българският полузащитник на гостите Илия Груев-младши се появи на терена в 68-ата минута на мястото на Глен Камара и успя да създаде шанс за гол, който неговите съотборници пропуснаха.

След нулево първо полувреме, втората част започна лошо за гостите, които трябваше да продължат 10 на терена. Вратарят им Илан Мелие беше отстранен в 53-ата минута заради неспортсменско поведение, а Йоел Пирьое беше заменен с втория вратар Карл Дарлоу. 4 минути по-късно Престън откри резултата чрез Алън Брауни, който засече центриране от ляво на Лиъм Милър.

В 68-ата минута на терена се появи Груев и в 77-ата създаде чудесна възможност за гол. Той намери перфектно Дан Джеймс, който обаче предпочете да стреля извън наказателното поле и прати топката край дясната греда, вместо да влезе в наказателното поле.

Все пак в 83-ата минуна Лийдс получи дузпа заради нарушение точно срещу Дан Джеймс, а нидерландският ляв бек Паскал Струейк я вкара за 1:1. Но Лиъм Милър се възползва от грешка в защитата на гостите и минута преди края на редовното време донесе успеха на Норт Енд с 2:1.

При този резултат Лийдс остана на 3-ото място в Лига Чемпиъншип, но с 45 точки и изостава на цели 7 от 2-ия Ипсуич и на 13 от лидера Лестър. Престън е вече на 7-о мястос 35.