Манчестър Юнайтед изживява истинска криза в представянето си от началото на сезона, след като в четири поредни мача и от четири домакинства насам във всички турнири не е печелил – по три равенства и една загуба от лондонски съперници и в двата случая.

Изданието talksport.com съзря като част от обяснението за кризата вероятна прокоба върху футболистите, които носят легендарния №7 след Кристиано Роналдо. В момента с този номер играе чилиецът Алексис Санчес, който бе силно желан от Жозе Моуриньо и привлечен миналата зима след силни изяви за Арсенал, но от началото на сезона не е реализирал нито един гол.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Легенди на клуба като Дейвид Бекъм, Джордж Бест и Ерик Кантона са носили №7, а Кристиано Роналдо първоначално го отказва при преминаването си на „Олд Трафорд“ през 2003 година, но след това го приема и не се отказва от него дори в момента като звезда на Ювентус. След напускането на португалеца през 2009 година петима различни играчи са носили №7 в Юнайтед и са се представяли ужасяващо. Петимата са реализирали общо 13 гола във Висшата лига за последните девет години, а Роналдо вкара 84 попадения за 6-годишния си престой в тима.

Ето кои наследиха №7 от Роналдо и как са се представяли:
Майкъл Оуен – 31 мача и 5 гола в английския елит
Антонио Валенсия – 30 срещи и 1 гол във Висшата лига
Анхел Ди Мария – 27 сблъсъка и 3 попадения в шампионата
Мемфис Депай – 33 двубоя и 2 гола за първенство
Алексис Санчес – 17 участия и 2 попадения до момента за „червените дяволи“ в елита.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА