Челси изненадващо отстъпи у дома на Лестър с 0:1 в среща от 18-ия кръг на английската Висша лига. „Лисиците“ излъгаха „сините“ с гол на Джейми Варди (51).

Домакините натиснаха в началото и още в третата минута Давид Луис можеше да се разпише, опитвайки дълъг пас към своя сънародник Вилиан, който обаче не игра с топката, както и вратарят на гостите Каспер Шмайхел. За късмет на датския страж обаче кълбото не се озова в мрежата.

„Сините“ имаха инициативата и владееха повече топката, но не стигаха до чисти положения пред противниковата врата. В 33-ата минута обаче грешка на Магуайър позволи на Азар да се откъсне. Белгиецът навлезе в наказателното поле и с мощен удар нацели напречната греда.

Малко преди почивката страхотен далечен удар на Ндиди от гостите бе отразен от Кепа, а в края на полувремето Жоржиньо отправи изстрел, но Шмайхел се справи.

Шест минути след началото на втората част „лисиците“ организираха перфектна контраатака, при която Мадисън изведе Варди, който преодоля Кепа за 0:1. Това бе първо попадение, което “сините” допускат на “Стамфорд Бридж” от 4 ноември насам.

Домакините се втурнаха в атака да търсят изравняване, но нямаха кой знае какви възможности за гол до края на мача. Азар бе изведен на добра позиция и шутира от малък ъгъл, а Шмайхел спаси. “Лисиците” все по-често организираха опасни контраатаки и при една от тях след центриране на Олбрайтън Кепа изпусна топката, а Варди опита с пета да я насочи към мрежата, но Аспиликуета блокира удара.

След третото си поражение за сезона Челси остава четвърти с 37 точки. Лестър записа седми успех в шампионата и е девети с 25 точки.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019