Футболната асоциация (ФА) на Англия обяви официално, че незабавно слага край на всички първенства под Националната лига – северна и южна, поради пандемия от коронавирус. В пика на заразата, ФА категорично реши да приключи сезона за аматьорските клубве на Острова.

„Това са предизвикателни времена за английския футбол и всички взети решения са в най-добрия интерес на играта. Нашата основна грижа винаги е била за безопасността и здравето на клубовете, играчите, персонал, служители и доброволци и привържениците. Днешните стъпки се взимат предвид след финансовото въздействие през този несигурен период, докато се обмисля най-справедливият метод за това как ще се решат спортните резултати за сезона, като се има предвид и целостта на лигата”, се казва в изявление на ФА.

Вследствие на това решение няма да има изпадащи отбори, както и такива, които печелят промоция. ФА ще продължи да помага на Националните лиги за определяне от крайния резултат през сезона им. Преструктурирането на системата на Националната лига ще бъде отложено до началото на сезон 2021/22.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!