Манчестър Сити надви Ливърпул с 3:1 след изпълнение на дузпи и спечели за четвърти път в историята си Купата на Лигата в Англия след 1970, 1976 и 2014 година. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1, след като Фернандиньо (49) бе извел „гражданите” напред в резултата, а Филипе Коутиньо (83) изравни. При дузпите аржентинецът Вили Кабайеро отрази три от ударите на мърсисайдци от бялата точка и се превърна в герой за "гражданите".

За Ливърпул това бе 12-и финал в турнира, което е и рекорд за Купата на Лигата. Мърсисайдци са печелили трофея 8 пъти, за последно през 2012, но не успяха да спечелят първи трофей под ръководството на Юрген Клоп.

Ливърпул започна по-активно срещата, но нападателите на мърсисайдци с нищо не застрашиха вратата на Кабайеро в първите минути.

В 15-ата минута Емре Джан и Мамаду Сако се сблъскаха сериозно. Няколко минути по-късно Сако трябваше да напусне терена, сменен от Коло Туре. Малко преди това Агуеро шутира и само великолепната намеса на Миньоле спаси Ливърпул от гол, след като вратарят спаси и отклони топката към гредата. До края на полувремето двата тима не създадоха чисти голови положения.

Малко след почивката в 49-ата минута Фернандиньо получи топката от Агуеро и с удар под плонжа на Симон Миньоле изведе „гражданите” напред в резултата. Вратарят на Ливърпул сгреши фатално, след като позволи на топката да мине през ръцете му.

Рахим Стърлинг пропусна две великолепни възможности да сложи точка на спора, но не успя да преодолее Миньоле.

Ливърпул изравни в 83-ата минута, когато Адам Лалана първо пропусна, а малко след това Филипе Коутиньо се разписа за 1:1. В 88-ата минута Ливърпул едва оцеля. Туре игра с глава, но топката се спря в намиращ се до него футболист. При добавката Миньоле си изчисти и в крайна сметка се стигна до корнер за Сити. До края на мача не бяха реализирани други попадения и се стигна до продължения.

В двете продължения от по 15 минути и двата тима имаха своите шансове да стигнат до победата, но така и не успяха да реализират други попадения. През първото продължение Сити имаше чудесен шанс за гол, след като Агуеро излезе сам срещу Миньоле, но вратарят изби в корнер. 

През второто продължение Ливърпул бе на косъм от гола, след като първоначално Компани спря една прекрасна топка, а секунди по-късно Ориги с глава насочи топката във вратата, но Кабайеро се намеси фантастично и спаси.

Така се стигна до дузпи, при които по-здрави нерви показаха футболистите на Манчестър Сити, които спечелиха с 3:1 и триумфираха с Купата на Лигата.

Ливърпул - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3 сле дузпи, 1:1 в редовното време и продълженията
0:1 Фернандиньо (49), 1:1 Филипе Коутиньо (83)

При дузпите: 
1:0 Емре Джан се разписва за Ливърпул с технично изпълнение в стил Паненка
1:0 Голмайсторът от редовното време Фернандиньо пропуска за Сити, праща топката в гредата
1:0 Лукас Лейва от Ливърпул пропуска, ударът му е отразен от вратаря Кабайеро
1:1 Хесус Навас изравнява за Сити, въпреки че вратарят Миньоле усети ъгъла
1:1 Голмайсторът за Ливърпул в редовното време Филипе Коутиньо пропуска, ударът му е отразен от Кабайеро
1:2 Серхио Агуеро извежде Сити напред при дузпите, въпреки че Миньоле пак усети ъгъла, в който ще бъде пратена топката
1:2 Адам Лалана пропуска за Ливърпул, Кабайеро спасява трета поредна дузпа
1:3 Яя Туре реализира дузпата и носи трофея на Манчестър Сити. Миньоле отново усети ъгъла, в който ще бъде пратена топката, но не успя да спаси