Тотнъм победи Брайтън с 3:1 и се класира за 1/8-финалите на ФА къп. "Шпорите" натиснаха съперника си от самото начало и успяха да поведат в 13-ата минута с красив гол на Хари Кейн (1:0), който преодоля вратаря с изстрел в далечния ъгъл.

Тотнъм удвои аванса си в 24-ата минута, когато Емерсон Роял центрира, топката се отклони от бранител и влезе във вратата (2:0).

Най-добрият шанс за Брайтън до почивката пропиля Мопе след технично отиграване с пета на Ив Бисума. Хари Кейн пък не беше далеч от това да вкара трети гол за Тотнъм, но Роберт Санчес отрази силния му шут.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Чайките" бяха много напористи в началото на втората част, когато положения пред вратата на Лорис имаха Бисума и Модер. В 63-ата минута гостите върнаха интригата с попадение на Ив Бисума, който получи много свободно пространство и се възползва (2:1).

Тотнъм обаче бързо възстанови аванса си от два гола в 66-ата минута. Голямата заслуга беше на Сон. Южнокореецът преодоля няколко защитници на Брайтън и пусна топката покрай Санчес, а Кейн стигна пръв до нея и я добута във вратата (3:1).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ФА КЪП - ТУК !!!