Голмайсторът на Тотнъм и английския национален тим Хари Кейн крои интересни планове за бъдещето си. 25-годишният нападател иска да завърши кариерата си като кикър в американския футбол в Националната футболна лига на САЩ (НФЛ). Голмайсторът призна, че следи шампионата от дълги години и евентуална такава промяна в края на кариерата му ще го направи един от най-великите спортисти за всички времена.

Кикърът е единствената позиция в американския футбол, която позволява на състезателя да играе с крак. Ролята му е да рита топката за началото на притежание на съперника, както и да добавя точка към шестте от тъчдаун с шут между гредите.

"Наистина имам желание да играя в НФЛ. Това е нещо, което със сигурност искам да опитам след 10 или 12 години. Ако си играл във Висшата лига, на световно първенство и след това в НФЛ, не би ли трябвало да бъдеш считан за един от най-великите спортисти за всички времена? При мен водещо е желанието да бъда най-добрият, дори и да е на игра на телефона ми", заяви английският национал, който е фен на Ню Ингланд Пейтриътс и неговият любим играч е Том Брейди. Хари Кейн дори бе сред зрителите на тазгодишния Супербоул, в който 41-годишният куотърбек спечели шестия си трофей "Ломбарди".

"Историята ни е почти идентична, защото и двамата не бяхме харесвани като по-млади. Може би защото не бяхме отлични атлети. Не много хора смятаха, че той може да стане куотърбек на нивото на НФЛ, но всъщност той стана най-добрият в историята. Едно време неговата история ме вдъхновяваше до такава степен, че смятах всичко за възможно. Ако си самоуверен и си гладен за успехи, ти можеш да постигнеш всичко", завърши нападателят на „шпорите“.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019