ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Сити разби Бърнли с 6:0 и стана първият полуфиналист в турнира за Купата на Англия - ФА Къп. Ерлинг Холанд реализира шестия си хеттрик на "Етихад" и вече има 42 гола за „гражданите“ във всички надпревари през този сезон. Норвежецът има повече хеттрика от всички други петима играчи във Висшата лига, които са вкарали само по един хеттрик този сезон -  Мохамед Салах (Ливърпул), Айвън Тони (Брентфорд), Хьон-Мин Сон (Тотнъм), Фил Фодън (Манчестър Сити) и Леандро Тросар (Брайтън и Арсенал). Холанд е вкарал хеттрик в повече мачове на "Етихад", отколкото не успя да се разпише на този стадион през сезона - пет срещи.

Домакините поведоха в 32-ата минута, когато. Хулиан Алварес пусна отличен извеждащ пас към Ерлинг Холанд, който излезе сам срещу Бейли Пийкок-Фаръл и с техничен удар прати топката в мрежата му за 1:0. Три минути след това Фил Фодън с много красив пас намери Ерлинг Холанд, който бе изведен на отлична позиция и не пропусна да вкара за 2:0.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката Бейли Пийкок-Фаръл се отличи с чудесно спасяване в 54-ата минута, отразявайки удар на Рияд Марез. Две минути след това Холанд беше много близо до това да оформи своя хеттрик, но ударът му бе спасен от Бейли Пийкок-Фаръл. Норвежецът все пак реализира третия си гол в 59-ата минута за 3:0. Три минути по-късно Кевин де Бройне асистира на Хулиан Алварес, който не пропусна да се разпише за 4:0.

В 68-ата минута Манчестър Сити поведе с 5:0, а автор на попадението бе Коул Палмър. След това Хулиан Алварес реализира своя втори гол в срещата в 73-ата минута и оформи крайния резултат в двубоя.

Така Манчестър Сити е първият отбор, който се класира за полуфиналите на ФА Къп, а другите три четвъртфинала са в неделя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК