Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп получи хубава новина в деня, в който клубът празнува 125 години от основаването си. 49-годишният германски специалист ще може да разчита на хърватския национал Деян Ловрен за дербито срещу Манчестър Сити в неделя от 18:00 часа на „Еихад”. 27-годишният бранител пропусна последните пет мача на мърсисайдци заради травма на коляното, но в понеделник игра 75 минути за дублиращия отбор на "червените" при победата с 2:0 над Челси пред погледа на Клоп.

„Деян можеше да изиграе и целия мач, но сме доволни и от тези 75 минути. Желанието на Ловрен е да се върне в първия отбор. Хубавото за него е, че е здрав и показа добра форма пред очите на мениджъра", сподели треньорът на дубъла Майк Гарити.

Днес мърсисайци празнуват 125 години от създаването си. На 15 март 1892 година Джон Холдинг, който е местен пивовар, и негови приятели решават в дома му близо до „Анфийлд” да създадат нов клуб, който да носи името на града. Два дни по-рано Холдинг се оттегля от президентския пост на Евертън след спорове за наема на терена, където е построен „Анфийлд”.

Официално Ливърпул е признат и регистриран като клуб на 3 юни същата година и става един от най-успешните в историята на футбола – 18 пъти шампион на Англия, с 5 трофея от най-престижния европейски клубен турнир (КЕШ/Шампионска лига), 3 от УЕФА Къп, 3 Суперкупи на Европа, 7 трофея от турнира за Купата на Англия и 8 от турнира за Купата на Лигата.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА