Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри дали ще рискува с пускането в игра на голямата звезда Мохамед Салах в дербито срещу градския съперник Евертън утре от 14:30 часа българско време. Египетският голмайстор вкара първия гол, подаде за третия и след това се контузи в мача срещу Манчестър Сити (3:0) от четвъртфиналите в Шампионската лига.

“Ще направим всичко възможно да го възстановим. Ще видим какво ще се случи. Няма да го пусна, защото е дерби. Никога не бих направил подобно нещо. Не мисля, че и феновете ни би искали. Ако има някакво съмнение, той няма да играе. Ако не е на 100% готов, няма да участва. Но няма да му дам почивка, ако е здрав. Свикнали сме да играем през три дни”, сподели Клоп на пресконференцията.

Джо Гомес, Жоел Матип, Адам Лалана и Емре Джан също пропускат дербито заради контузии.

“Спирането на автобуса на Сити след мача е перфектен пример за това как трябва да се правят нещата. Това, което е направил медицинският щаб на Ман Сити, е изключително. Трябва отново да се извиня за това, което се случи преди двубоя. Толкова е странно, защото ние минахме през тълпата и усещането беше фантастично, беше страст. Пристигнахме на стадиона и първото, което чух, бе за атаката към автобуса на Ман Сити. Това развали всичко. Заради няколко идиоти това вероятно няма да се случи отново. Това промени всичко”, коментира германецът инцидента с автобуса на „гражданите” преди мача на „Анфийлд” тази седмица.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА