Европейският клубен шампион Ливърпул започна подготовката си за следващия сезон, а мениджърът Юрген Клоп посочи четирима от явилите се 16 футболисти за първата тренировка като играчи, които може да дадат нов облик на тима. Става въпрос за Алекс Окслейд-Чембърлейн, младия талант Райън Брюстър, който миналия сезон имаха тежки контузии, Джо Гомес и Адам Лалана.

"Ако Окс остане здрав, той е нов играч за нас. Същото важи за Райън, който е голям талант. Той ще играе важна роля. Джо Гомес и Адам Лалана също са като нови играчи. След толкова проблеми миналата година, тези момчета могат да дадат различен облик на отбора, защото имат много качества", заяви германският специалист на първата тренировка, на която се появи и новото попълнение Сеп ван ден Берг. 17-годишният холандец е висок 189 сантиметра и е малко по-нисък от своя сънародник Вирджил ван Дайк.

Мърсисайдци ще изиграят седем контроли по време на подготовката, която започват с проверка срещу градския съперник Транмиър идния четвъртък. След това им предстои мач с Брадфорд преди заминаването на турне в САЩ.