Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подложи капитана на Реал (Мадрид) Серхио Рамос на сериозна критика. Германският специалист още не може да преглътне действията на испанския национал от финала на Шампионската лига, където Рамос първо предизвика тежката контузия на Мохамед Салах, а след това удари вратаря Лорис Кариус в лицето.

"Ако го гледате отново и не сте фен на Реал Мадрид, ще решите, че действията му са безскрупулни и брутални. С Рамос има много подобни ситуации през години. Виждал съм повече от тях. Съдията обаче явно не видя действията. След това той ръководи мачове от световното първенство, а никой не коментира, че не постъпи правилно в ситуацията при контузията със Салах. Ако въведат ВАР за постоянно, такива ситуации трябва да се гледат постоянно“, коментира Клоп пред „Дейли Мейл“.

"Не мисля, че Салах при всички случаи щеше да се контузи в ситуацията със Серхио Рамос, но имаше малшанс. Не съм сигурен, че ще видим отново такова нещо - да излезеш на терена, да удариш вратаря с лакът, да нокаутираш голмайстора като боец и да спечелиш мача. Рамос каза много неща, които не харесах. Като личност не ми харесват неговите реакции. Той реагира сякаш всичко е нормално", допълни германският мениджър на Ливърпул.

"Във финала преди година срещу Ювентус Серхио Рамос бе виновен за червения картон за Куадрадо. Едва го докоснаха и той го изигра като нещо голямо. Никой не говори затова после. Не изглежда правилно, но не можем да го променим. В живота се нуждаеш от помощ и отвън. В тази ситуация нямахме такава. Хората ще си помислят, че хленча и не умея да губя. Не е така. Приемам го. Не се будя всяка сутрин и да мисля за действията на Рамос“, призна Юрген Клоп.

"Франк Бекенбауер ми звънна и започна с "твоя вратар има сътресение". Каза, че е говорил с лекаря на Байерн доктор Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт и той веднага е разбрал, че Лорис има сътресение. Как може да знаеш, че играч, който няма признаци преди или по време на мача, ще направи тези гафове, ако не е повлиян от удара? Лорис отлетя за Бостън и там казаха, че най-вероятно има сътресение. Искаха да направим медицинския доклад публичен, защото такава е политиката. Но ние не го използвахме за оправдание в нито един момент", завърши 51-годишният специалист.