Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се контузи нелепо в края на мача срещу Тотнъм, спечелен драматично от "мърсисайдци" с 4:2. Победният гол падна в четвъртата минута на добавеното време.

Клоп пострада при радостта след попадението на Диого Жота. Веднага след гола германецът се затича към четвъртия съдия Джон Брукс, за да се израдва в лицето му. Бурната реакция обаче му изигра лоша шега и треньорът се хвана за задната част на бедрото. 

Според медиите на Албиона, Клоп най-вероятно има разтежение, но по-късно днес ще стане ясно колко сериозен е проблемът.

След мача мениджърът на Ливърпул пък се заяде с мениджъра на Тотнъм Райън Мейсън, който се оплака от факта, че Диого Жота не бе изгонен от игра за ритник в главата на Оливер Скип.
 
"Райън трябва да се тревожи за други неща. Те имат добър отбор и трябва да играят по-хубав футбол. Не може само да контраатакуват, трябва да играят по-добре с този състав. Диого Жота вдигна високо крака си, но не се целеше в главата на съперника. Преди това Оливер Скип също можеше да получи червен картон. Той спомена ли нещо за това? Вместо да иска червен картон за Жота, по-добре да се тревожи за други неща", посъветва го Клоп.

Германецът и след мача продължи с атаките към съдиите, като бе бесен заради решението на главния съдия Пол Тиърни, който отсъди пряк свободен удар за Тотнъм, довел до изравнителния гол за 3:3 на Ричарлисон. Клоп твърди, че Тиърни му е казал нещо "неприемливо".

"Имаме своята история с г-н Тиърни. Наистина не знам какво има този човек против нас. Той винаги ще казва, че няма нищо, но това не е вярно", коментира мениджърът на Ливърпул.

Медиите в Англия твърдят, че заради нападките към съдиите Клоп може да бъде наказан от Английската футболна асоциация. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА!