Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри добри новини за халфа Алекс Окслейд-Чембърлейн, който миналия петък се завърна на терена след 11-месечно отсъствие, записвайки 40 минути игра в мач на младежкия тим на мърсисайдци. Това бе първа изява за 25-годишния футболист от злополучния двубой срещу Рома (5:2) в полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон.

„Добрите новини са, че коляното е перфектно – няма никакви проблеми, а това беше главното ни притеснение. Футболните мачове са много различни спрямо тренировките, затова той и усети дръпване в мускула. Благодаря на Бога, че бяхме достатъчно умни, за да го извадим от игра, пък макар и само 5 минути преди планираното. Решението ни беше много разумно. Нищо друго не е станало“, сподели Клоп за халфа.

„Ако никой не ме беше попитал за Окс, най-вероятно нямаше да говоря по темата, ако трябва да бъда честен, но получих такъв въпрос и казах истината. Истината беше, че той изглеждаше вълнуващо в тренировките. Става дума обаче само за мачлета на по-малък терен. Това е Окс, всички го познаваме и го обичаме. Това е готино, но в крайна сметка трябва да се уверим, че той е готов да играе на стандартен терен. А за тази цел Окс има нужда от време. Засега всичко е наред”, добави германският специалист.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019