Той не само може да е шумен край страничната линия, той е и сърдечен. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вдъхна кураж на тежко болно дете чрез емоционално видеопослание. Става въпрос за 13-годишния Ноа, който е фен на Евертън и страда от мускулна дистрофия – наследствена болест в детска възраст. Детето се движи с помощта на инвалиден стол и при неговата болест средната продължителност на живота му се очаква да бъде 40 години.

Когато лелята на Ноа видяла един ден случайно Клоп на бензиностанция във Формби (северно от Ливърпул), го помолила да заснеме видео за детето. Германският треньор веднага изпълнил молбата.

„Здравей, Ноа! Твоята леля ми разказа, че не си в най-добра форма, но скоро това ще се подобри, убеден съм в това”, казва Клоп в посланието си.

„Чух, че ти си голям фен а Евертън. Надявам се, че въпреки това малкото видео ще ти хареса. Само най-доброто ти желая и ще се видим на следващото дерби!”, допълва германецът.

„Ако спечелим!”, казва лелята Алисън Рустън с усмивка, а Клоп отговаря: „Естествено, че не”.

„Зареждах точно и Клоп стоеше там на следващата колонка. Попитах го за едно селфи, а той предложи вместо това да направи видео. Беше толкова любезен”, сподели лелята за срещата си с германеца.

Междувременно Ноа претърпя 10-часова операция на гръбначния стълб и в следващите седмици ще бъде в интензивно отделение. „Той се усмихна и показа палци нагоре”, казва Алисън Рустън за момента, в който публикувала видеото в социалните мрежи.