Юрген Клоп призна, че няма достатъчно широчина в състава на Ливърпул, за да изведе клуба да спечелване на всички трофеи през сезона. Германският мениджър на "червените" помогна на отбора да спечели Купата на Лигата по-рано през сезона, а в събота вечер 19-кратните шампиони на Англия се изправят срещу Челси във финала на най-стария футболен турнир - ФА Къп.

"Не е имало случай, в който да не съм искал да отидем на финал. Просто не сме имали силите да стигнем до последния мач в даден турнир. Не разполагаме със състав, който да може да спечели всички трофеи. Това е нашият първи финал за купата на Футболната асоциациая и отчаяно желаем победата. Познаваме доста добре нашия противник", заяви Клоп на пресконференция.

По-рано през сезона Ливърпул победи "сините" след дузпи във финала за Купата на Лигата.

"Челси е специалист по печелене на тази купа. Не сме ги побеждавали с игра, просто ни провървя при дузпите. Без късмет нищо не се случва, а в онзи ден шансът беше на наша страна", каза още германският специалист, който пое Ливърпул през 2015 година.

"Червените" се класираха за финала на турнира за Купата на Англия за първи път в последните десет сезона. Отборът от Мърсисайд има седем трофея от най-стария футболен турнир в света.     

"Сезонът е доста тежък за нас, особено когато имаме шансове да триумфираме с четири трофея. Финалът за купата на Футболната асоциация никога не е обикновен мач. Двубоят е много специален, за някои дори е най-големият в кариерата. Искаме да се насладим и да зарадваме нашите запалянковци. Желаем да използваме тази възможност", завърши германецът.

На 28 май Ливърпул ще играе срещу Реал (Мадрид) във финала в Шампионската лига. Само два кръга преди края на сезона "червените" изостават на три точки зад лидера във Висшата лига Манчестър Сити.