Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви след гръмкото 5:0 над Манчестър Юнайтед, че след петия гол футболистите му са спрели да играят. "Мърсисайдци" не са преследвали повече попадения в дербито и са опитали просто да завършват мача, предпазвайки се от още контузии, както и да не унижават съперника.

"Какво мога да кажа? Дали съм очаквал подобно нещо? Не. Това, което направихме, беше лудост. Казах им на полувремето да играят още по-добре. Започнахме го по невероятно добър начин, след което спряхме да играем. След петия гол спряхме да играем. Просто контролирахме нещата на терена и не ставаше дума за това да вкарваме повече голове, а просто да се отървем от още контузии. Не трябва да унижаваме никого", каза Клоп.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Резултатът е луд. Играчите написаха хубава страница в историята, но ние не празнуваме като луди, защото имаме уважение към съперниците. Имахме късмет в някои моменти. Юнайтед пък не е в най-добрия си период", коментира германецът.

"Джеймс Милнър има разтежение. Той ми показа, че нещо не е наред. Трябва да видим какво е положението с Наби Кейта. Мо Салах се наслаждава на своя футбол и това може да продължи още много, много дълго време. Вече знаех и преди неговото изказване, че иска да завърши кариерата си тук", каза Юрген Клоп.

"5:0! Няма как да бъда по-щастлив. Това е изключително", добави мениджърът на Ливърпул след големия успех на "Олд Трафорд". 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА