Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе на върха на щастието, след като играчите му надвиха Манчестър Сити с 4:3 в зрелище на „Анфийлд” и нанесоха първа загуба на „гражданите” този сезон във Висшата лига. Според германския специалист този сблъсък е исторически и за него ще се говори дори след 20 години, защото Сити няма да допусне ново поражение до края на кампанията.

"Какъв мач само! И двата тима се раздадоха напълно. Хората по цял свят са гледали и са останали доволни, че футболистите играха със сърце и душа. Това е исторически мач, за който ще се говори и след 20 години, защото най-вероятно Сити няма да загуби отново до края на сезона", сподели развълнуваният Клоп след срещата.

"Ние играхме на изключително ниво и създадохме огромни проблеми на съперника. Познавам добре отбора си и в последните минути не се притеснявах, че можем да допуснем още един гол. Беше обаче много напрегнато. Когато отборите са с правилната нагласа и тя се съчетае с майсторството им, се получават такива мачове. Всичко ми хареса”, допълни германецът.

„Ще видим как ще ни повлияе този резултат. Вкарахме 4 гола след трансфера на Коутиньо и това е чудесно. Допуснахме 3 гола, което не е много добре, но най-важното е, че победихме заслужено", завърши наставникът на мърсисайдци.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА