Юрген Клоп е уверен, че Ливърпул може да печели срещите си по-често и да остане в борбата за титлата през този сезон. В неделя мърсисайдци изпуснаха преднината си от един гол и завършиха 1:1 с Нюкасъл като гост, оставайки с една победа в последните четири мача и една от последните седем във всички турнири.

Отборът на Клоп е вече на 7 точки зад лидерите Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед (следващият съперник на Ливърпул), но германецът вярва, че може да ги догонят.

„Не мога да говоря за нашия футбол и за разликата между нас и другите отбори. Ние имаме своя труден момент, другите отбори тепърва също ще имат своите трудни моменти“, каза Клоп.

„Не виждам спад в увереността на нашите футболисти. Наше задължение е да бъдем уверени, защото момчетата имат качества. Ако опитваш, опитваш и не се получава... тогава Филипе Коутиньо отбеляза гола в точния момент. Ние направихме една грешка, но не съм сигурен кой беше отговорен. В края на мача резултатът бе 1:1, това е най-важното“, допълни германецът.

Даниел Стъридж и Мохамед Салах бяха сред тези, които изпуснаха много положения, но Клоп отказа да ги критикува. Все пак мениджърът отбеляза: „Мо (Мохамед Салах), не прави това следващия път и Даниел, моля те, погледни следващия път.“

„Мисля ,че ние бяхме по-активни и по-добри, създадохме повече ситуации, които трябваше да използваме. Трябваше да победим.“, добави Клоп. След паузата за националните отбори Ливърпул открива кръга във Висшата лига с домакинство на Манчестър Юнайтед.
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ