Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп взе важно решение за бъдещето си като треньор. 49-годишният германски специалист гледа на професията си като дългосрочен проект и се надява до края на кариерата си да остане начело на мърсисайдци.

„Накрая на моята кариера няма да съм бил треньор на десет клуба. Вероятността не е малка да си останат в крайна сметка само три”, сподели Клоп в интервю пред sport1.de и намекна, че би искал да подпише нов дългосрочен договор на „Анфийлд”. Бившият наставник на Майнц и Борусия (Дортмунд) е начело на „червените” от октомври 2015 година, а контрактът му е до лятото на 2022 година.

„Ако поради някакви причини дойде четвърти тим, това също би била обозрима цифра. Не е никак вероятно да се превърна в скакалец между отборите. За мен е много лесно да се отдам на това, което правя, защото това винаги са били дългосрочни проекти”, допълни германецът, който по 7 години бе начело на Майнц и вестфалци, след което пое мърсисайдци.

„И тук също би могло да стане неудобно, ако не се вижда максимална перспектива. Това би могло да се очаква все някога отново в Ливърпул”, завърши Клоп.

Последната си от всичките 18 шампионски титли мърсисайдци спечелиха през 1990 година, а през 2012 година взеха за последно трофей, след като триумфираха в Купата на Лигата. Последният международен успех на тима е от 2005 година, когато „червените” грабнаха трофея в Шампионската лига и станаха европейски клубни шампиони.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА