Българският национал Димитър Евтимов едва ли ще иска да си спомня за мача на тима му Акрингтън Стенли срещу Лутън. Двубоят беше от 43-ия кръг на Лига 1 (третото ниво на английския футбол). Евтимов и съотборниците му допуснаха домакинско поражение с 0:3 от гостите, които оглавяват класирането с 5 точки повече от Барнзли.

Българинът преживя истински кошмар, след като още в 22-ата минута му се наложи да напусне преждевременно терена заради червен картон. В 4-ата минута Евтимов направи дузпа, фаулирайки ирландския нападател на гостите Джеймс Колинс. Българинът получи жълт картон, но след това спаси удара от бялата точка, който бе изпълнен от потърпевшия футболист.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 22-ата минута обаче Евтимов беше отново санкциониран в жълто и съответно червен картон, след като съдията маркира нарушение на вратаря срещу Казенга ЛуаЛуа. Това доведе до изгонването на национала ни, което обаче беше доста пресилено. 

Резервният вратар на Акрингтън Джонатан Макстед не успя да спаси дузпата и Лутън поведе. До края на мача за гостите два пъти се разписа Пели Ръдък и се стигна до загубата на домакините с 0:3. 

Евтимов и компания заемат 16-ото място в Лига 1 от 24 отбора.