Ливърпул спечели с класическото 3:0 гостуването си на Лийдс от четвъртия кръг на Висшата лига, но победата беше с горчив привкус заради ужасяваща контузия. Считаният за най-обещаващ талант на английския футбол Харви Елиът пострада сериозно след грубо влизане на Паскал Струйк в близост до центъра на терена. 18-годишният халф на Ливърпул беше посечен от съперника и получи фрактура на левия крак.

Зрителите на "Елънд Роуд" и най-вече Юрген Клоп изтръпнаха при ужасната гледка в 58-ата минута. Елиът се превиваше от болка и лежеше на земята, след което медицинските лица го изнесоха от терена с носилка под овациите на публиката. 

На телевизионните повторения се видя, че талантът на Ливърпул има счупване на левия крак. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Победата на Ливърпул над Лийдс дойде след голове на Мохамед Салах в 20-ата минута, както и на Фабиньо (50) и Садио Мане (90+2) през втората част. Последният се отчете с редица пропуски, но в добавеното време най-после съумя да отбележи и да подпечата класическата победа. 

След успеха "мърсисайдци" събраха 10 точки, с колкото са и другите два отбора в челото - Манчестър Юнайтед и Челси. Лийдс има само две точки и е на 17-ото място.

РЕЗУЛТАТИТЕ И КЛАСИРАНЕТО ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА!