Защитникът на Челси Рийс Джеймс и халфът Мейсън Маунт ще пропуснат мачовете до края на сезона заради контузии, потвърди временният мениджър Франк Лампард. Джеймс има контузия на слабините, докато Маунт лекува коремна травма.

"Джеймс няма да играе до края на сезона, Майнт също, той може да вземе участие само в последния мач, но е малко вероятно. Това е разочароващо за нас", каза Лампард пред репортерите преди мача на Челси срещу Брентфорд.

"Кай Хаверц все още има проблеми с коляното, но трябва да е готов през уикенда", добави англичанинът.

Челси е на 11-о място в класирането и рискува да запише най-лошо постижение в първенството в последните 30 години. Тимът ще се опита да сложи края на серията от 7 мача без победа срещу Брентфорд.

"Не очаквам нищо във футбола, но дойдохме в отбора в момент на големи трудности и нямаме много време", каза още Лампард.

"Има много фактори за последните 4 загуби, но сме тук, за да помогнем. Нещата не могат да се променят за кратко", каза още мениджърът.

На отбора не му остава за какво да играе, но според Лампард мотивацията не е проблем.

"Нямам чувството, че няма за какво да играем. в Челси бяха щастливци последните 15-20 години, но когато имаш дълга кариера, не можеш да се бориш всеки сезон", смята той.

"Имаме още седем мача, три от които срещу отборите от Топ 4 и ще бъде интересно как ще реагират играчите", завърши Франк Лампард.