ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Фулъм задълбочи кризата в Челси след успех с 2:1 в лондонския им сблъсък от 19-ия кръг на английската Висша лига. В отсъствието на наказания Александър Митрович, заместникът му Карлос Винисиус (73) реализира победния гол за домакините, а преди това Уилиан (25) вкара на бившия си тим, докато за „сините“ се разписа Калиду Кулибали (48), а десет минути след това новата им звезда Жоао Феликс бе изгонен при дебюта си.

Гостите можеха да поведат още в 3-ата минута, но германският вратар Бернд Лено спаси удар на Люис Хол. Седем минути по-късно новото попълнение на Челси Жоао Феликс се оказа в добра позиция, но ударът му мина покрай левия страничен стълб.

В 25-ата минута Уилиан нахлу в наказателното поле от лявото крило, шутира и след рикошет в играч на Челси вкара на Кепа за 1:0. Десет минути след това Люис Хол си освободи място за удар, но Лено внимаваше и спаси чудесно. В 40-ата минута Феликс стигна до топката в наказателното поле и я прати към центъра на вратата, където тя бе отразена лесно от германския страж на домакините.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След почивката в 48-ата минута Калиду Кулибали бе на точното място в точното време и с удар по земя изравни за 1:1. Малко след гола Лено трябваше да спасява плътен шут от дистанция на Жоао Феликс, който пък в 58-ата минута бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение срещу Кени Тете.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство и в 73-ата Андреас Перейра центрира отдясно, а Карлос Винисиус се извиси над защитата на „сините“ и с глава вкара първия си гол за „котиджърс“ във Висшата лига - 2:1. До края на срещата не се стигна до повече попадения и кошмарът на Челси продължи, докато Фулъм лети високо.

Фулъм постигна едва втората си победа над Челси за първенство и се настани на 6-ото място във временното класиране с 31 точки. "Сините" допуснаха трета поредна загуба във всички турнири и седма в последните си десет мача, заемайки десета позиция с 25 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК