Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Mанчестър Сити победи Нюкасъл с 1:0 в двубой от втория кръг във Висшата лига.

Двата отбора играеха на сигурно през първите 20-на минути, като нямаше положения в срещата - Манчестър Сити владееше повече топката, а Нюкасъл се опитваше да изтегли играта напред по-напред по терена и по далече от собственото наказателно поле.

В 31-а минута Фил Фодън демонстрира чудесен поглед върху играта и намери Хулиан Алварес, който не се поколеба да стреля с десния крак от границата на наказателното поле, а ударът от движение на последния беше изключителен и завърши в горния ляв ъгъл. Ник Поуп нямаше шанс да реагира - 1:0 за Манчестър Сити.

Пет минути преди края на първото полувреме Холанд получи първия си шанс в мача, като овладя топка в наказателното поле и стреля през човек по диагонала, но ударът му премина малко встрани от левия страничен стълб на Поуп.

В 63-а минута Холанд бе изведен на страхотна позиция, като овладя чудесно и опита удар с левия крак, който не му се получи и премина встрани от вратата. Това бе добър шанс за Манчестър Сити. Секунди по-късно комбинацията Фодън-Холанд се повтори, а норвежецът стреля с десния крак, но Поуп успя да реагира също с крак.

В последната минута на редовното време Манчестър Сити организира добра контраатака, която бе завършена от Фил Фодън по диагонала в далечния ъгъл, но Ник Поуп съумя да избие с крак.