Уулвърхемптън обърна у дома Арсенал с 2:1 в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига и сложи край на страхотната серия на „артилеристите“ от седем срещи без загуба в елита. Гостите завършиха срещата с 9 футболисти на терена, след като защитникът Давид Луис и вратарят Бернд Лено бяха изгонени с директни червени картони. Това е първа победа за Уулвс в първенството от седем мача насам.

Никола Пепе (32) даде аванс на лондончани след асистенция на Александре Лаказет, но в добавеното време Давид Луис извърши нарушение за дузпа и бе изгонен с директен червен картон. Рубен Невеш (45+5-дузпа) пък изравни от бялата точка. Скоро след почивката Жоао Моутиньо (49) получи топката от Педро Нето и направи обрата пълен. В 72-ата минута и вратарят Бернд Лено бе изгонен с червен картон за игра с ръка извън наказателното поле, усложнявайки още повече ситуацията на гостите. В крайна сметка „вълците“ запазиха аванса си и спечелиха трите точки, с които имат вече 26 на 13-ата позиция. „Артилеристите“ са десети с 31 точки.

По-същото време Шефилд Юнайтед надви гостуващия Уест Бромич също с 2:1. Мат Филипс (41) изведе „дроздовете“ напред в резултата, но „остриетата“ обърнаха нещата в своя полза след попадения на Джейдън Бугъл (56) и Били Шарп (73). Така Шефилд Юнайтед записа трета победа от началото на сезона, но остава последен с 11 точки. Уест Бромич е предпоследен с 12.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА