Бившият френски национал Матийо Фламини подписа с елитния английски Кристъл Палас. 32-годишният халф преминава при „орлите“ със свободен трансфер. Договорът на Фламини е до края на сезона.

Французинът беше освободен през лятото, след като през миналия сезон изигра 24 мача за Арсенал. За два престоя при „артилеристите“ той има общо 246 изиграни двубоя. За седем сезона под ръководството на Арсен Венгер Фламини три пъти спечели ФА Къп и игра финал на Шампионската лига през 2006 година. След първия си четиригодишен престой в Арсенал халфът премина в Милан за пет сезона, а през 2013 година се върна на „Емирейтс“.

„Кристъл Палас е много амбициозен клуб и има добри футболисти. Доволен съм, че ще бъда част от състава. Това е интересно предизвикателство за мен. Мениджърът Алан Пардю ме убеди, че имам място в отбора и затова подписах с клуба“, призна Фламини пред официалния сайт на „орлите“.

„За мен беше важно да разполагам с още един опитен халф. Качествата на Фламини ще ни бъдат от полза, но той може да бъде лидер и да поведе отбора. Удовлетворен съм, че успяхме да убедим Матийо да подпише с нашия клуб“, коментира мениджърът на Кристъл Палас Алан Пардю.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!