Кристъл Палас записа първата си победа във Висшата лига за 2016 г., след като в мач от 33 кръг се наложи с 1:0 над Норич. По този начин „орлите“ увеличиха значително шансовете си за оцеляване.

Дженсън Пънчън вкара единствения гол в 66-ата минута, когато се разписа с удар от 20 метра. Това беше първото му попадение за сезона. Норич ще си остане с претенциите за дузпа за фаул срещу Мат Джарвис.

С този успех Кристъл Палас взе аванс от 10 точки пред зоната на изпадащите. Норич е точно пред зоната на изпадащите с 4 точки пред 18-ия Съндърланд, който има два мача по-малко.

Уотфорд прекъсна серията си от четири поредни загуби и направи домакинска равенство 1:1 с Евертън, като попаденията паднаха в добавеното време на първата част. От трибуните феновете на „карамелите“ поискаха оставката на мениджъра Роберто Мартинес.

Джеймс Макарти дада аванс на гостите в първата минута на добавеното време на добавеното време на първото полувреме, но само секунди по-късно Хосе Холебас изравни с глава.

Двата отбора, на които предстои участие в полуфиналите на ФА Къп, са съседи в класирането. Евертън е 14-и с 39 точки, докато Уотфорд е на една позиция по-назад с точка по-малко.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!