Антонио Конте стартира с успех в дебютния си мач начело на Челси във Висшата лига, след като тимът му направи 2:1 на „Стамфорд Бридж“ срещу Уест Хям в първото лондонско дерби за сезона. Челси очаквано бе по-настървеният за победа тим, но Адриан спаси всичко възможно под рамката на вратата си. Той се предаде единствено пред безпощаден изстрел на Еден Азар от дузпа, който най-после се разписа за „сините“ след кошмарното си представяне миналия сезон, както и пред Диего Коста, който пък продължи с изцепките си и отново бе пред изгонване след безсмислен фаул. Той обаче донесе победното попадение, хвърлило в екстаз мениджъра на тима, а в последните минути отново можеше да бъде изгонен след нелепа симулация за дузпа. Джеймс Колинс успя да възстанови равенството след силни минути за „чуковете“ в средата на второто полувреме, но това се оказа недостатъчно за тима му.

Бранислав Иванович в 12-ата минута имаше шанс да открие за „сините“ след солова акция, но Адриан изби удара в десния си ъгъл.

В 30-ата минута  Азар също бе близо до гол, след като проби отляво, но диагоналният му удар по земя мина на сантиметри от вратата.

Адриан се отличи с брилянтно спасяване и в добавеното време на първото полувреме, когато спаси опасен изстрел от пряк свободен удар на Вилиан.

30 секунди след подновяването на играта Микаел Антонио повали Аспиликуета в наказателното поле на „чуковете“, а Еден Азар с категоричен изстрел отбеляза отсъдената дузпа и прекъсна головата си суша в Англия – 1:0 за Челси.

Вилиан успя отново да затрудни вратаря на гостите в 63-ата минута, когато получи отдясно след бърза контраатака. Адриан обаче отново бе на мястото си и успя да избие удара към дясната му греда.

Диего Коста направи уникално грозно влизане срещу стража на противника в 68-ата минута, като му бе спестен втори жълт картон. Той влезе в краката на Адриан, който владееше в своето наказателно поле върната топка.

Уест Хям започна все по-настоятелно да търси изравняване и го постигна в 77-ата минута. Първо след центриране от корнер „чуковете“ имаха претенции за дузпа, след рикошет на техен удар в играч на Челси. При последвалия авантаж топката се озова в Джеймс Колинс, който с прострелващ шут заби кълбото в левия ъгъл на Куртоа и направи 1:1.

В 87-ата минута  Челси бе близо до победен гол, но прострелно центриране на Педро се размина на сантиметри от нахлулия в малкото наказателно поле Диего Коста.

Коста обаче принуди мениджъра си да се хвърли в прегръдките на феновете, след като при поредна атака на сините в 90-ата минута успя да овладее фронтално срещу вратата и с плътен изстрел от 20 метра остави Адриан безпомощен, отбелязвайки победния гол за 2:1.

Уест Хям направи всичко възможно да изравни отново в продължението, но "сините" удържаха и се поздравиха с трите точки.

В момента Челси е трети в класирането с три точки. Уест Хям е на 16-о място.

ВИСША ЛИГА - Резултати, статистика и класиране