Ливърпул победи Тотнъм с 2:1 у дома в мач от 13-ия кръг на английската Висша лига в пряк сблъсък за първото място в класирането.

Домакините имаха инициативата в началото, а в 26-ата минута поведоха в резултата с красив гол на Салах. Египтянинът стреля, топката се отби в защитник на "шпорите" и влетя в мрежата. Тотнъм бързо успя да възстанови равенството с попадение на Хьон-Мин Сон, който се разписа в 34-ата минута, а след като беше прегледан от ВАР, голът бе признат.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Две минути след изравняването Ливърпул отново можеше да поведе, но ударът на Фирмино беше спасен от Лорис.

Втората част започна с пропуск на Хари Кейн, опитал да изненада вратаря на съперника от дистанция. Ливърпул отвърна с шут на Салах от границата на наказателното поле, но отново без резултат. До края на мача Салах и Сане пропуснаха да вкарат за Ливърпул, а Стивън Бергвайн и Кейн не успяха да се разпишат за Тотнъм.

Гол все пак падна секунди преди изтичането на редовните 90, а негов автор стана Роберто Формино, който донесе победата за "червените" с глава (2:1).

Така Ливърпул поведе с 28 точки на 3 пред лондончани, докато третият Саутхямптън е с 24. В другите срещи от кръга по същото време Фулъм - Брайтън 0:0 и Уест Хям - Кристъл Палас 1:1.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА