Евертън завърши при 2:2 у дома срещу Тотнъм в среща от 23-ия кръг на английската Висша лига, след като се добра до равенството с гол в продължението на двубоя.

Тотнъм поведе още в четвъртата минута. Вернер изведе Удоджи отляво, той напредна и намери Ричарлисон, който прекрасно завърши срещу бившия си клуб (1:0). Бразилецът започна да празнува гола, но веднага се усети и се извини на феновете на домакините.

След половин час игра домакините стигнаха до изравняване след ъглов удар. Викарио не се намеси добре, топката мина над него, а Тарковски я насочи към Калвърт-Люин, който я насочи към опразнената врата, а тя се отклони в Харисън преди да влезе в мрежата (1:1).

"Карамелите” получиха нов удар в 41-ата минута. Автор на втория гол за гостите отново бе Ричарлисон, който отбеляза деветото си попадение в последните осем мача, в които е играл (2:1). Мадисън подаде на бразилеца, а той се разписа с прекрасен удар от дистанция.

Защитникът Джарад Брантуейт фиксира крайното 2:2 в 94-ата минута след удар с глава. Положението бе прегледано с ВАР, но въпреки това, реферът не промени решението си и голът остана.

Така “карамелите” временно излязоха от зоната на изпадащите, но ситуацията им е сложна, тъй като отборите зад тях са изиграли по-малко мачове. Тотнъм е четвърти, но може да бъде изпреварен от Астън Вила по-късно, ако бирмингамци спечелят гостуването си на Шефилд Юнайтед.