Лидерът в английската Висша лига Ливърпул не успя да победи като гост Саутхямптън в двубой от 12-ия кръг. Срещата приключи при резултат 0:0, а Юрген Клоп може да съжалява за редицата пропиляни положения от неговите нападатели.

Доамкините заложиха на здрава игра в защита и без мисъл за атака. За сметка на това Ливърпул се втурна напред от първите минути. Мърсисайдци имаха две много добри възможности да открият резултата преди почивката. И двете се откриха пред Садио Мане, който обаче в единия случай не успя да реализира излязъл сам срещу Фрейзър Фостър, а в другия - ударът му бе избит.

Предимството на Ливърпул през втората част бе още по-осезаемо.Фирмино и Коутиньо бяха много близо до попадение, но отново защитата и вратарят на Саутхмяптън се справиха със ситуациите.

Роберто Фирмино пропиля най-чистата възможност в 66-ата минута, когато бе изведен очи в очи с Форстър, но не успя да намери опразнения ъгъл и стреля встрани.

Резултатът се запази до края, а Ливърпул добави една точка в актива си. Мърсисайдци все още са лидер с 27 точки, колкото има и Манчестър Сити. Саутхямптън е в средата на таблицата с 14 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!