Левият бек на Евертън Лейтън Бейнс обяви, че прекратява кариерата си на 35 години. Бившият английски национал се появи като резерва при загубата с 1:3 от Борнемут в последния кръг на сезона от Висшата лига.

Бейнс прекара 13 години при „карамелите“. Той премина на „Гудисън Парк“ от Уигън през 2007 г. и изигра 420 мача за Евертън, в които реализира 39 попадения.

„Всеки фен на Евертън трябва да му е благодарен. Лейтън направи фантастична кариера в клуба и беше пример за всеки свой съотборник. Бих искал да го задържа при нас, тъй като ще ми е голяма помощ със своите познания. До няколко дни очаквам решението му“, заяви мениджърът на тима Карло Анчелоти.

„Изключително съм горд, че в последните 13 години бях част от Евертън. Решението ми е трудно. Говорих със семейството си и преценихме, че това е правилният момент. За мен ще останат незабравимите спомени и гордостта, че съм бил част от толкова велик клуб“, обясни защитникът, който наскоро отказа едногодишно удължаване на договора си.

Лейтън Бейнс изигра девет мача за „карамелите“ през този сезон и вкара едно попадение. Разписа се при 2:2 срещу Лестър в Купата на Лигата на „Гудисън Парк“, но Евертън отпадна след дузпи. Той има 30 мача за националния отбор на Англия и участва на Мондиал 2014.