Една от легендите на Челси и английския национален тим Джон Тери обяви официално край а активната си състезателна кариера след 23 години по футболните терени, съобщи „Скай Спортс“.

През миналия сезон бившият английски национал игра за Астън Вила, но след това не поднови договора си с клуба. След това централният защитник беше близо до трансфер в Спартак (Москва), но реши да не се мести в Русия и отново бе свързван с Астън Вила. В крайна сметка Тери приключва кариерата си на професионален футболист и остават слуховете, че може да бъде помощник на новия евентуален мениджър на тима от Бирмингам Тиери Анри.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Джон Тери се присъедини към академията на Челси през 1995 година на едва 14-годишна възраст и се превърна в легенда на клуба. Той игра с екипа на „сините“ до 2017 година, записвайки 717 участия и 41 гола за първия тим, капитанската лента на който получи дни преди да навърши 21 години. Защитникът спечели с отбора пет титли във Висшата лига, четири трофея от ФА Къп, веднъж Шампионската лига и Лига Европа и три пъти Купата на Лигата в Англия. Той е най-успешният капитан в историята на клуба.

През миналия сезон Тери игра в 32 срещи за Астън Вила. 37-годишният бранител има и 78 мача с екипа на националния тим на Англия, вкарвайки и 6 попадения за „трите лъва“ от 2003 до 2012 година.