Бившият английски национал и легенда на Арсенал Пол Мърсън прогнозира кой ще спечели титлата във Висшата лига този сезон и е категоричен, че няма отбор, който може да спре актуалния шампион Манчестър Сити. „Гражданите“ допуснаха първа грешна стъпка за сезона през изминалия уикенд, завършвайки 2:2 у дома срещу Тотнъм.

„Нека бъдем откровени – не е като Тотнъм да дойде и да разкъса Манчестър Сити на парчета. Те биха могли да играят на 75 процента от показаното в събота и пак да спечелят комфортно лигата. Това беше истински побой. Единственият извод, който Сити може да извади от този мач, е: не направихме нищо грешно”, коментира Пол Мърсън.

„Ако бях на мястото на Тотнъм, който се спаси едва-едва срещу Астън Вила и – нека сме точни – беше смлян в събота, то не бих се оплаквал, ако завърша сезона на 6-о или 7-о място. Нямат причина за мрънкане. Сити няма нужда да променя нищо в играта си, ако тя се запази такава. Не виждам кой може да ги победи. Няма нищо сбъркано при Сити, те играха много, много добре. Ако продължат по този начин, останалите просто няма да им смогнат. А това беше мач срещу един от трите най-добри отбора в страната, който е претендент за титлата и сам по себе си много солиден отбор. Не беше мач срещу тим от втората половина на таблицата. Сити накара Тотнъм да изглежда адски, адски посредствен в събота и, вярвайте ми, те не са посредствен отбор, а всъщност са много добър”, добави легендата.