Легендарният английски футболист Гари Линекер направи сензационно разкритие за трансфера на Кристиано Роналдо от Ювентус в Манчестър Юнайтед през лятото или по-точно за мястото, където сделката е била договорена.

Голмайсторът на Мондиал`86 е близък приятел с изпълнителния директор на „червените дяволи“ Ед Удуърд, с когото са съседи.

„Ще разкрия нещо интересно. С Удуърд сме добри приятели и съседи. Той подписа с Кристиано Роналдо, докато беше в моята градина. Бяхме заедно, когато говореше по телефона с Жорже Мендеш (б.ред. - агентът на Роналдо). Надявам се, че не разкривам голяма тайна“, обяви 60-годишният Линекер пред „Match of the Day Top 10 podcast“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Имам уникална снимка на Ед от момента, в който договоря трансфера на Кристиано. Надявам се един ден, с негово позволение, да я публикувам“, допълни бившия футболист на Лестър, Евертън, Барселона и Тотнъм.

Както е известно, Манчестър Юнайтед обяви трансфера на Кристиано Роналдо на 31 август. Португалецът подписа договор за две години, но с опцията за удължаване за още една. 36-годишният португалец се включи ударно при завръщането си на „Олд Трафорд“ и вкара пет гола в първите си седем мача за „червените дяволи“.